Skip to main content

Je gaat verhuizen naar een nieuw kantoor of je huidige inrichting kan wel een upgrade gebruiken. Maar waar moet je precies op letten? Met deze 6 tips zorg je voor de beste kantoorinrichting, waar je medewerkers met plezier gebruik van maken.

1. Zorg voor voldoende licht

Niemand wordt vrolijk van een kantoor met weinig daglicht en veel tl-balken, laat staan productief. Zorg daarom dat er genoeg daglicht binnenvalt. Dat bevordert de concentratie van je werknemers. Ga daarnaast voor goede verlichting. Heldere dagverlichting is een goed idee, bijvoorbeeld wandlampen of plafondverlichting. Die zorgen ook meteen voor sfeer.

2. Kies neutrale kleuren

Een felblauwe of oranje muur is natuurlijk hartstikke leuk, maar het leidt wel erg af. Kies daarom voor neutrale kleuren, zoals wit, beige, grijs of bruin. Daarmee straalt het kantoor rust uit, waardoor collega’s prettig kunnen werken. Ga je een klein kantoor inrichten? Dan zijn lichte kleuren perfect. In combinatie met een goede lichtinval zorgen die namelijk dat de ruimte groter oogt.

3. Creëer een goede luchtkwaliteit

Wist je dat een slechte luchtkwaliteit een hoop klachten kan veroorzaken bij je medewerkers? Denk aan hoofdpijn, hoesten en benauwdheid, waardoor ze minder productief zijn en het ziekteverzuim hoger ligt. 

Om dat te voorkomen, is het belangrijk dat de luchtvochtigheid op peil is en de lucht schoon is. Dat lukt met luchtfilters, luchtbevochtigers en veel planten. Groene kamerplanten met grote bladeren zuiveren de lucht het beste. Een bijkomend voordeel is dat ze je kantoor ook gezellig maken én voor een duurzame kantoorinrichting zorgen.

4. Neem verantwoorde bureaus

Je werknemers brengen veel tijd door achter hun bureau. Daarom is het van belang dat bureaus verstelbaar zijn en voldoende beweegruimte voor de benen hebben. Zo kan iedereen een goede, comfortabele houding aannemen. Nog beter is het om te kiezen voor een gevarieerde houding. Dat bereik je met een zit-stabureau, zoals het Herman Miller Nevi zit-stabureau. Door af te wisselen tussen zitten en staan blijven je medewerkers gezonder, hebben ze een betere concentratie en voorkomen ze stijfheid.

Tips om kantoor in te richten

5. Denk ook aan monitorarmen

Naast het bureau is het ook handig als de monitor verstelbaar is. Zo kan elke werknemer de werkplek op zijn of haar eigen lichaam afstemmen. Een praktische oplossing daarvoor is een verstelbare monitorarm. Die zorgt niet alleen voor een optimale werkhouding, maar ook voor meer ruimte op het bureaublad. Bovendien kunnen collega’s makkelijk met elkaar meekijken.

6. Ga voor ergonomische bureaustoelen

De beste combinatie voor een perfecte werkplek is een verantwoord bureau, verstelbare monitorarm en ergonomische bureaustoel. Die laatste zorgt namelijk voor een gezonde houding en een goede bloedsomloop tijdens het werken en daarmee voor productievere werknemers. Daarnaast voorkom je er een hoop ellende mee, zoals stijve spieren en nek-, rug- en schouderklachten. Wat uiteindelijk weer leidt tot een lager ziekteverzuim. Het is dus echt de moeite waard om te investeren in ergonomische bureaustoelen.

Op zoek naar kwalitatieve bureaustoelen en bureaus?

Wil je de beste bureaustoelen voor je kantoorinrichting? Dan zijn de ergonomische van Herman Miller de slimste keuze. Die geven het lichaam optimale ondersteuning, zijn duurzaam en gaan tot wel 20 jaar mee. Dankzij al het comfort zijn je medewerkers productiever en fitter. Ook hebben de stoelen een stijlvol design. 

Als je ze bij LoyalBrand bestelt, profiteer je van de laagsteprijsgarantie en de hoogste service. En je krijgt ze ook nog eens snel geleverd. Bij ons vind je bovendien zit-stabureaus en monitorarmen, waarmee je je kantoor in 1 keer perfect inricht. Wij zorgen voor optimale werkplekken en een zittraining, zodat je het maximale uit je investering haalt. Doordat je werknemers 100% happy zijn en meer focus hebben, betaalt het zich heel snel terug.

Benieuwd naar de beste opties voor Herman Miller bureaustoelen voor bij jou op kantoor? Bekijk dan onze bedrijfspagina en vraag een gratis consult aan.