Skip to main content

Herman Miller Refurbished, zin en onzin

Je bent op zoek naar een Herman Miller refurbished. Waarschijnlijk omdat je al goede ervaringen hebt met deze top stoelen. Ook Herman Miller stoelen zijn aan slijtage onderhevig. Lees hieronder waar je op moet letten.

LoyalBrand biedt geen gerefurbished meer aan. Echt gerefurbished wordt onder fabrieksspecificaties gedaan en dat doet niemand omdat het te duur is.  Herman Miller is er al jaren geleden mee gestopt. Als alternatief heeft LoyalBrand een Outlet Store waar wij proefstoelen aanbieden met maximaal slechts enkele dagen gebruiksduur. Deze stoelen zijn iets duurder dan ‘gerefurbished’ en komen met de 12 jaar Herman Miller garantie en hebben de meest recente updates van deze fantastische stoelen.

De nieuwe generatie bureaustoelen heeft 12 jaar fabrieksgarantie

LoyalBrand heeft een veelgestelde vragen sectie waarbij de problemen van gerefurbished uitvoerig aan de orde komen.  Onze conclusie is dat het overgrote deel van het aanbod gerefurbished van slechte kwaliteit is.  Als officiële Herman Miller dealer staan wij daar net als Herman Miller zelf niet achter. Doe jezelf een plezier en ga op onderzoek of leest ons verhaal. Ben je op zoek naar een echte aanbieding onder volledige garantie ga dan naar onze Outlet store. Het aanbod is beperkt maar wisselt regelmatig.

Het bespanningsmateriaal
Het oude bespanningsmateriaal wordt van de rand vrijgehouden door een rand van schuimrubber onder de zitting. Na vijf jaar is dat materiaal versleten en gaat het materiaal de rand van het frame raken. Daardoor slijt de zitting onzichtbaar van onderaf. Je ziet het niet, maar bij de voorkant zal het materiaal snel gaan scheuren. Een nieuwe schuimrubber rand kost ongeveer 50 Euro.
De armen
De armen hebben het gedurende de gebruiksjaren zwaar te verduren. De Aeron armen raken los in het frame en worden wiebelig. Dat is niet te repareren doordat het binnenste deel van het frame uitgesleten raakt. De gehele armset moet vervangen worden. De kosten daarvan bedragen meer dan 250 Euro.  Het nieuwe model heeft een metalen strip als voering waardoor dat niet meer kan gebeuren. Mede daardoor kon Herman Miller de garantie verlengen naar 12 jaar.
Rugondersteuning
De lumbaalsteun is meestal gescheurd. Een nieuwe kost ongeveer 60 Euro. Eigenlijk is de lumbaalsteun een achterhaalde optie. De Posturefit is veel effectiever en biedt meer comfort. De SL rugondersteuning van de  nieuwe Aeron is de meest effectieve en meest subtiele ondersteuning. Deze nieuwe steun past helaas niet op het oude model.
De zitting van Mirra1
Bij de Mirra veroudert het bespanningsmateriaal. Na een jaar of 7 wordt het materiaal zwakker en gaat het scheuren. Alleen als je er een kan vinden met een diep zwarte zitting heb je een Mirra1 met het verbeterde materiaal. De nieuwe Mirra2 heeft een update van dit materiaal en daarmee was dit probleem opgelost. Daarom geldt de garantie van 12 jaar nu ook op de Mirra2.
naar de outlet