Skip to main content

Je overweegt om een Herman Miller Aeron Refurbished te kopen. In deze blog leg ik uit waar je op moet letten bij de aankoop van een refurbished Aeron en waarom de nieuwe Aeron Remastered een veel betere investering is.

Deze blog De Herman Miller Aeron is al jarenlang dé standaard als het gaat om ergonomische bureaustoelen. Hij is beroemd vanwege zijn baanbrekende ontwerp en uitstekende ondersteuning, zowel voor rug als houding. Voor wie veel uren achter een bureau doorbrengt, biedt de Aeron ongekend comfort. Als je overweegt om een Aeron refurbished te kopen, lijkt dat op het eerste gezicht een slimme keuze vanwege de lagere prijs. Maar is dat echt zo?

Wat zijn de valkuilen bij een refurbished Aeron?

Hoewel de prijs van een Herman Miller Aeron refurbished aantrekkelijk kan lijken, zitten er vaak verborgen kosten en risico’s aan verbonden. Veel refurbished stoelen die worden aangeboden, zijn niet altijd in de beste staat en missen moderne innovaties die je werkdag veel aangenamer kunnen maken.

Laten we eens kijken naar enkele veelvoorkomende problemen van een gebruikte Aeron:

1. Verouderde technologie en onderdelen

Een Herman Miller Aeron refurbished kan meer dan tien jaar oud zijn, met verouderde functies zoals een ouder bewegingsmechanisme of minder goede rugondersteuning. Modellen van vóór 2016 hebben bijvoorbeeld nog het traditionele lumbaalsteunsysteem in plaats van de geavanceerde PostureFit SL-ondersteuning. Dit verschil is enorm: de nieuwste versie biedt namelijk een veel betere ergonomische houding, wat cruciaal is als je lange dagen achter je bureau doorbrengt.

2. Slijtage aan kritieke onderdelen

Het frame van oudere modellen kan breken, vooral bij de grotere C-maten. Reparatiekosten hiervoor kunnen al snel oplopen tot €250 of meer. Ook de gasveer en armsteunen zijn vaak versleten bij tweedehands stoelen, wat resulteert in ongemakken en kosten die je niet had voorzien. Zelfs wanneer een stoel gereviseerd wordt aangeboden, is het lastig om te controleren of alle essentiële onderdelen daadwerkelijk zijn vervangen.

3. Ongemakken van verouderde materialen

Na tien jaar beginnen de materialen van een oude Aeron aanzienlijk te slijten. Het Pellicle-mesh, dat zorgt voor ventilatie en drukverdeling, kan slap worden, wat het comfort direct beïnvloedt. Bij refurbished modellen is dit zelden vervangen. De vernieuwingen in de Aeron Remastered, zoals de acht drukzones in het mesh, zorgen ervoor dat je lichaam gelijkmatig ondersteund blijft, wat bij oudere modellen niet altijd het geval is.

Waarom je beter kunt investeren in een nieuwe Aeron Remastered

Hoewel een Herman Miller Aeron refurbished op korte termijn goedkoper kan lijken, biedt de Aeron Remastered aanzienlijk meer voordelen die de hogere aanschafprijs rechtvaardigen. Hier zijn een paar redenen waarom een nieuwe Aeron de betere keuze is:

1. Geavanceerde technologie en comfort

De nieuwe Aeron Remastered is niet zomaar een update van het origineel – het is een revolutionaire verbetering. Het Harmonic Tilt-mechanisme biedt veel soepeler en natuurlijker bewegingsvrijheid dan de oude versies. Dit zorgt ervoor dat je lichaam altijd in balans blijft, of je nu naar voren leunt om te werken of achterover rust om even te ontspannen.

Daarnaast heeft de Remastered-versie een volledig herzien PostureFit SL-systeem, dat je ruggengraat op de juiste manier ondersteunt en vermoeidheid helpt voorkomen. Dit soort innovaties vind je simpelweg niet in een refurbished model.

2. Langdurige garantie en zorgeloos gebruik

Bij LoyalBrand koop je de nieuwe Aeron Remastered met een uitgebreide 12-jarige garantie, inclusief dekking voor alle onderdelen en slijtage. Dit betekent dat je 12 jaar lang geen enkel risico loopt op onverwachte kosten voor reparaties of vervangingen. Bij een refurbished model krijg je zelden meer dan 1 of 2 jaar garantie, als dat al wordt aangeboden.

3. Strak design en moderne materialen

Naast comfort en technologie is het design van de Aeron Remastered ook moderner en strakker dan oudere modellen. De nieuwe kunststof voet is door-en-door gekleurd en voorkomt slijtage zoals bij de metalen voet van oudere stoelen vaak het geval is. Deze esthetische upgrade maakt de stoel niet alleen duurzamer, maar ook een visueel aantrekkelijke toevoeging aan je kantoorruimte.

4. Een klein prijsverschil met grote voordelen

Hoewel een goed gereviseerde Aeron tussen de €700 en €900 (excl. BTW) kost, betaal je voor een nieuwe Aeron Remastered bij LoyalBrand momenteel ongeveer €1.250 (excl. BTW). Dit lijkt een fors verschil, maar als je bedenkt dat een refurbished model extra onderhoudskosten met zich mee kan brengen en mogelijk minder comfortabel is, is de nieuwe Aeron elke euro waard.

Wat zijn de lange termijn voordelen van een nieuwe Aeron Remastered?

Een nieuwe Aeron is ontworpen om je jarenlang optimaal comfort en ondersteuning te bieden. Dankzij de innovatieve technologie en hoogwaardige materialen kun je rekenen op betere productiviteit en minder kans op rug- of nekklachten. Bovendien biedt de lange garantietermijn zekerheid, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over onderhoudskosten. De nieuwe versie gaat gegarandeerd langer mee dan een gebruikte Aeron en is op alle fronten een upgrade.

Conclusie: maak een slimme keuze, kies voor de nieuwe Aeron Remastered

Hoewel een Herman Miller Aeron refurbished in eerste instantie aantrekkelijk lijkt vanwege de lagere prijs, is de Aeron Remastered op elk vlak superieur. Je geniet van de nieuwste ergonomische technologie, ongeëvenaard comfort en een garantie van 12 jaar, wat je op de lange termijn veel kosten en zorgen bespaart. Het prijsverschil is relatief klein, terwijl de voordelen van een nieuwe Aeron aanzienlijk zijn.

In onze outlet vind je soms nieuwe modellen van de Herman Miller Aeron Remastered met een zacht prijsje. Bekijk het hier.

Investeer in je gezondheid en productiviteit door te kiezen voor de Aeron Remastered. Bekijk nu de nieuwste modellen bij LoyalBrand en ontdek waarom een gloednieuwe Aeron de beste keuze is voor jouw werkplek.